Хочу переселить потенциальных красавцев из леса пригорода Киева на застекленную холодную лоджию, которая градусов на 8 теплее улицы. Когда уже можно в этом 2020 году ? Как я понемаю, то лучше раньше, чем не успеть до набухания почек. Наметил кондидатов не мало, а возможность ямадорить есть только по субботам. Т.е. минимум 4 субботы потрачу только на них. По моим наблюдениям из-за теплой зимы почки уже набухли на большенстве деревьев. Планирую начать 15 февраля
И второе. Когда потратить недельку на пересадку (не перевалку) на лоджии прошлогодних? Можно ли прямо сейчас? ищу примеры и инфу о практике ПМЖ ямадори на холодной лоджии
vetalik123, а можете показать что у вас из этого получается? я помню, вы и в прошлом году и раньше копали вот такие многоствольные чуды мне просто интересно, я сам много встречаю такого материала, но мне он почему-то не видится как бонсай.
Сообщение отредактировал stahh - Воскресенье, 08.03.2020, 21:40
Показати ще толком немає чого, оскільки копаю масово лише третій рік. Тому все одно доведеться пояснювати "на пальцях". Найбільш схожим буде минулорічний терен,за літо він трохи обріс. В кінці тижня буду на дачі і зроблю кілька фоток. Мені подобається стиль сумо. а в таких багатостовбурних заготовках є потрібна стрімка збіжистість стовбура. А ще маю бажання розширити місцеве видове різноманіття колекції, тому найбільша цінність даної заготовки для мене - її вид. Не часто мені трапляються форзицій з основою в 20 см, і таким рівномірним конусом. Не обрізаю гілки до стовбура відразу, а залишаю значний запас - з особистих причин. На полі де саджу свої заготовки безконтрольно бігають зайці, собаки,.. і дуже часто обламують важливі гілки. На фініші це буде одностовбурне дерево подібне до цього
Затяжні дощі на цьому тижні створили гарні умови для відкриття осіннього сезону заготівлі матеріалу. А в моєму випадку, ще й вивільнили достатньо часу щоб нарешті дістатися до соснових місць. Вчора викопував, сьогодні закопував))